Erasmus +

Proiectul „Today’s Readers, Future Leaders” - „Cititorii de azi, liderii de mâine” este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, actiunea KA2 – parteneriate strategice în domeniul scolar, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 august 2017.

În cadrul proiectului Școala Gimnazială Nr.16 participă alături de alte 7 instituții școlare din 5 țări europene: Lituania (țara coordonatoare), Turcia (cu 3 școli implicate), Italia, Polonia și Danemarca.

Proiectul își propune să încurajeze și să stimuleze interesul pentru lectură în vederea dezvoltării abilităților de citire, a capacității de înțelegere a limbajului scris și activizării vocabularului elevilor. În cadrul lui este promovată cooperarea între elevi și cadre didactice, cu scopul de a iniția abordări eficiente și atractive de dezvoltare a abilităților de lectură, pentru a îmbogăți bagajul cultural, competențele lingvistice și artistice ale elevilor, pentru a le dezvolta creativitatea și stimula interesul pentru literatura națională și universală.

Site-ul proiectului: http://www.readersleaders.net/

Today's Readers, Future Leaders - Erasmus +

Ultima actualizare (Marţi, 03 Noiembrie 2015 08:51)