Căutare
Cine ne citește?
Avem 150 vizitatori online

Întâlnirea cu prietenii la Colegiul Henry Pourrat din Ceyrat (Frața)


Întâlnirea cu prietenii la Colegiul Henry Pourrat din Ceyrat (Frața)

In perioada 14-18 aprilie 2014, un grup de elevi si cadre didactice de la Scoala gimnaziala nr. 16 din Oradea a efectuat o vizita de lucru prietenilor de la Colegiul Henry Pourrat din Ceyrat. Actiunile bilaterale cu o eficienta foarte sporita de ambele parti dureaza de peste 20 de ani, impulsul din partea romana fiind dat de doamna profesoara Smaranda Burca.

Demersul  a  cuprins vizite la colegiu cu participarea la activitati instructiv educative, la muzeul  Vulcania, in orasul Clermont Ferrand si in masivul vulcanic Puy de Dome.

Dupa primirea calduroasa a grupului de catre doamna director de la colegiu (Franҫoise Laval) si de catre doamna Anne Marie Fontanier, presedinta comitetului de prietenie franco- roman a urmat primirea festiva de la primaria din Ceyrat unde domnul primar Laurent Masselot a fost o gazda pe cat de curioasa despre activitatile derulate de cele doua scoli pe atat de amabila.

Pe tot parcursul actiunilor derulate grupul nostrum a fost sprijinit si insotit de catre domnul Julian Ionascu caruia si pe aceasta cale ii multumim.

Delegatia a Scolii nr. 16 a profitat de oportunitatea deplasarii vizitand si obiective de interes din Strasbourg, Reims, Paris, Versailles, Milano si Venezia. Desi timpul afectat derularii activitatilor nu a fost extrem de lung satisfactia pentru membrii grupului a fost generala.

Mica noastra delegatie revenita in tara se pregateste deja pentru primirea delegatiei franceze programata in 2016.

Prof. Victor Albu

Ultima actualizare (Sâmbătă, 26 Martie 2016 22:24)